Nytt år - nye muligheter!

So far - so good!

2013 er nå historie, og vi kan se tilbake på et fornøyelig år sammen med Ivar og Cedrik! Guttene er utrolig snille - for ikke å snakke om sosiale. At vi valgte norsk skogskatt etter at Sofus forlot oss, har vi ikke angret et sekund på. Det er ikke en myte, at "der du er, er også den norske skogskatten", så liker man å ha konstant "haleheng", er denne rasen perfekt!

Nå er det vinter (en grønn sådann), og vi trodde, at guttenes pels ville være på det flotteste nå, med stor krage, nikkers og en nydelig, stor hale, men der tok vi nok litt feil. Ivar har mistet mye av sin flotte hale, og er heller litt pjusken i pelsen, mens Cedrik enda har den myke kattunge-pelsen (til tross for at han nærmer seg året). Når vi snakker med andre NFO-eiere, sies det at mange skogskatter får sin flotte pels når sommeren nærmer seg - stikk i strid hva man skulle tro var naturlig. Men, nå skal det jo sies, at skogskatten har en vokseperiode (fra kattunge til voksen) på 4-5 år, så vi får vente å se om ting endrer seg med tiden.

Ivar og Cedrik er vanvittige nysgjerrige. De kan sitte i sin egen verden og knaske godis - noe som de elsker over alt på jord, men hører de et lite knepp fra en annen plass i huset, er de øyeblikkelig på alerten. Alt skal de ha kontroll på! Er det noe som skjer utenfor, er de på pletten begge to, og renner som gale mellom vinduene.

Om morgenen, når husets tobente stabler seg opp, står de to unge herrer klare med glade mjau og prrrt utenfor soveromsdøren. For det meste kommuniserer de med lyden "prrrrt" - en veldig koselig lyd. Majuingen hører vi mest når det mases om å bli underholdt, eller når de skal gi beskjed, at store ting er på gang/unnagjort i kattedoene... 😋Når vi kommer hjem fra jobb/butikken/postkassen, møtes vi av to glade gutter i gangen. Cedrik bruker å velte over på siden, og skal koses med, mens Ivar vaser rundt bena på en, og skal strykes og pjuskes på. Man får en kjempeflott start på dagen med disse to gledessprederene! Når vi skal ut, må det beregnes litt ekstra tid for knyting av skolisser; med minst en hjelper, kan det ta litt tid..

Begge to er nå kastrerte, og alt gikk kjempefint uten noen komplikasjoner. De var begge i super form samme dag som inngrepet var gjort, og ingen av dem gjorde noen mine til at noe var vondt eller ubehagelig baki hekken de påfølgende dagene. Helt utrolig, når man tenker på at det er gutter vi har med å gjøre... 😀

Ivar fikk en voldsom reaksjon på sin andre vaksine julen 2012, og vi var veldig spente på hvordan neste runde ville bli - og om Cedrik skulle få samme reaksjon. Men heldigvis ble det ingen ubehageligheter på noen av dem. Det finnes forskjellige typer vaksiner, og den Ivar fikk i sin andre sprøyte, var en levende vaksine. Om det var dette som utløste det voldsomme ubehaget, vet vi ikke. 

Vi har vært på en utstilling på Finnsnes med guttene, hvor Ivar fikk to sertifikat, og Cedrik ble nominert i Best in Show i sin klasse (enda så liten/ung han var)! I tillegg har vi deltatt på en mini-utstilling i regi av Kattens dag her i byen, og der ble Ivar stemt frem til "publikums favoritt". Vinneren tok det hele med storisk ro, men vi ble helt i hundre! I år håper vi at vi kan delta på flere utstillinger, og har tanker om å dra en tur over til "søta bror" i april for å delta på utstilling der. Og kaaaanskje vi slenger oss med på flere utstillinger til sommeren - om det skulle passe sånn.

Vi har planer om å dra på ferie til sør-Sverige og Danmark med campingvogn, og da skal jo selvfølgelig guttene være med. Etter utstillingen i fjor, dro vi over til Sverige, og guttene trivdes veldig godt med å bo i campingvogn. Når de var ute, sto de i bånd - noe som vakte morsomme reaksjoner hos dem som gikk forbi. Å lære kattene å ha på sele, er lurt, om man ønsker å ha dem med på ferie og turer. Selvfølgelig må man være sammen med dem hele tiden de står ute, slik at skumle situasjoner ikke oppstår. Å ha en katt i bånd, er ikke det samme som å ha en hund i bånd! Man må belage seg på og stadig løse opp floker - for de vandrer jo helst rundt og under og litt innimellom og over, slik at de til slutt står bom fast.

Ivar og Cedrik gror og vokser, selv om vi enda synes de er "små". Ivar er nylig veid, og funnet å være 6,5 kg, mens "lillebanet" Cedrik har kommet opp i hele 6 kg. Det er vel på tide at man innser, at guttene begynner å bli store..

Vi gleder oss over hver dag sammen med Ivar og Cedrik, og vil på det sterkeste anbefale rasen til dem som tenker på å anskaffe seg katt! 

 

Jaddaneidasånnatt....vi har kjeeempelyst å gå ut....jadda....
..åååååååå....
..hepp!
Easy peasy!
Hey heeey!!! Look what I can do!
Hallo? Noen hjemme???
Litt oversiktlig sniking må til!
ÅÅÅ du salige så godt å komme inn igjen.
Dette er liksom Cedrik`s plass!

Nyeste kommentarer

21.09 | 09:41

Kan ikke si noe annet enn "nyyyydel" De er bare så flotte.

01.07 | 00:09

Virkelig flott katt :)
Arti å se når dem vokser fort!

http://bonneasjack.webs.com/
Her er min kattehjemmeside om du har lyst å følge med på oss :)

23.06 | 22:58

Artig, mere sånn!

15.04 | 19:43

Hei Ivar!
Jammen e du ei heldig katt, med egen side med bilda...næsten så vi blir litt sjalu
Kaizer og Humlesnurr (maine coon gutta på Toten)