Livet med Ivar og Cedrik

Dette er Ivar - en nydelig norsk skogskattgutt -født 13.09 2012 i Moss. Han ble hentet den 06. desember, og bor nå sammen med Kjersti, Bjørn-Inge, Therese og Mikael i Bodø.
Lille Cedrik født 26.02 2013, er også NFO - norsk skogskatt. Han er et elskelig lite vesen som prater mye, og som bestandig skal være der du er. Han og Ivar var ikke så mye på talefot de første par-tre dagene etter de møttes, men så sprakk isen, og de er nå tette som perler på en snor. Som alle små barn, liker Cedrik å bli båret rundt omkring, mens det snakkes om hint og sånt. Og han - som Ivar, skal være der det skjer. Helst midt oppi det. Vi er veldig glade for at det nettopp var Cedrik vi fikk lov å øke familie-antallet med!

Hverdagen med og uten katt - et lite tilbakeblikk.

I 19 år fikk vi gleden av å bo sammen med Sofus, en herlig, vakker blandingskatt som var verdens snilleste. Han kom til oss da han - bokstavelig talt - bare var en neve stor, og fra dag èn, sjarmerte han seg inn i våre hjerter.

Han var ikke den som løp ned mennesker; litt avstand ble holdt til dem han ikke kjente så godt, mens jeg- matmor - derimot, ble både ned-sikla og smattet på, helt til det siste året av hans liv.

Jeg måtte ta den tunge avgjørelsen om å avslutte Sofus` liv i oktober 2012, da han ikke lenger hadde den kvaliteten på livet som en katt skal ha. Den 11. oktober dro vi sammen til veterinæren for siste gang, og min lille pus fikk sovne stille og rolig inn.

Sofus har fått sin egen lille plass i hagen vår, og han kommer alltid til å være med oss i våre hjerter.

Vi holdt ut mangelen på tassende poter i tre dager, og så snart "nei, dette går ikke" ble sagt høyt, var vi på nettet på søken etter oppdrettere av katt - nærmere bestemt norsk skogskatt. Om det var tilfeldig, eller "ment to be", er jeg ikke sikker på, men valget falt på Haapets oppdrett av norsk skogskatt, og Ivar.

Etter kun to dager under samme tak, kan vi bare si at vi er overlykkelige og helt betatt av den lille duden!!! Han har store potespor han skal trå i, men vi er sikre på, at den testen står han med glans.

Denne hjemmesiden skal være om Ivar og hans utvikling og liv sammen med oss, men Sofus vil garantert få sin spalte-plass.

 

 

Som Sofus....
...så Ivar....
..og ikke minst; Cedrik! Det er pussig hvor like disse små-trollene er.

Livet med Ivar - så langt

Ivar kom til oss en vakker fredag i desember 2012, og nå siger og skriver vi 23.mars. Gutten har passert halvåret, og begynner å bli en stor katt. For et par uker siden, hadde han passer sine 4 kg, så det går rette veien. Han er enda litt treg med pels-dyrkingen, men det kommer seg, smått om senn.

Dersom Ivar hadde vært hund, ville han nok ha vært en alfa-hann. Han er inneforstått med at enkelte ting må gjøres - bare det blir når han finner ut at det passer ham.. Jeg har ikke vært borti en katt som er så uredd, selvsikker og fornøyd - uansett hvor han måtte befinne seg. Fra første sekund, har hans innstilling til omgivelsene vært, at her har jeg vært hele mitt liv, og så koselig det var å være her! Jeg tror ikke denne umiddelbare tryggheten er standard for NS. Jeg tror vi bare har vært veldig, veldig heldig med Ivar.

Han er veldig sosial av seg, og liker være sammen med oss hele tiden. Dersom han må ta seg en tur ned på "lillerommet" sitt, skjer det med beskjeder i form av mjauing og prrrt`ing, slik at vi vet hvor han er (god fjellvettregel), og at vi kan holde kontakt. Etter vel utført arbeid (etterfulgt av en aroma ingen nese forunt), er han veldig meddelsom med oss i hva han har foretatt seg, og tar gjerne i mot applaus og ros for bra utførelse...! Vi skal ta opp til vurdering om å videreføre dette til de to-beinte også..

Han hadde liten tid til kos tidligere, men nå har han funnet ut at det gjør seg med pauser i armkroken. Om han da får tilgang til et armbånd, en ring på en finger, eller en skjorteknapp, er han i ekstase. Sofus var i sin tid en sutter med stor S, og Ivar ser ut til å ha sin variant av dette; med å småbite på ting når han koser seg.

Ivar har fått sine faste vaner, og stort sett er de bare hyggelige. Om morgenen, vanker det godis fra matfar før han drar på jobb. Fast rutine er at Ivar setter seg lagelig til på ene hjørnet av kjøkkenbordet, og venter tålmodig på en snack. En annen vane han har lagt seg til, er at når matmor (jeg) kommer mer eller mindre i svime subbende opp trappa, møter han meg med et prrrrt, og høylytt maling. Veeeldig koselig start på dagen! Etter litt kos er unnagjort, og matmor skal videre på sin ferd mot badet, kommer han hoppende etter - på jakt etter bleke legger... Heldigvis er klørne aldri ute når kontakt er oppnådd!!! 

Vi har Ivar mistenkt for å ha litt hund i seg; han er veldig flink med å hente/komme med ting han vil leke med. Blir vi for passive foran tv`n, kommer han bærende med melkekorker, eller tyggebein (!) som han vil vi skal kaste til ham. Melkekorkene finner vi over alt; i sko, under sofaen, under tepper og oppå bord. Han er også veldig glad i å bære rundt på garnnøster, og samler gjerne flere pent dandert sammen. Jeg har enda ikke sett at han har lekt med dem, og siden alle er fullt inntakte der de ligger, er det muligens gjeterkattinnstinket som slår til...

Når det våres i bakkene, har vi planer om å bygge kattegård i hagen. Vi har en mistanke om, at dersom Ivar slippes ut, er han over alle hauger før vi får snudd oss. Han er så nysgjerrig og glad i å utforske/delta, at han neppe har forståelsen for at han kan rote seg bort, eller komme ut for skumle ting. 

Nå står påsken for døren, og etter den er over, skal vi begynne så smått å se på når neste tur til dyrelegen skal gjennomføres. Da snakker vi om behandlig der skarpe remedier er involvert....kastering...... iiiiiiisjk! Tror Ivar skal få på øreklokker når vi skal snakke om dette, slik at han ikke får traumer, stakkar...

 

 

 

Den engang så lille duden begynner å bli klar for et større, og stødigere klatrestativ.....
Vi hadde besøk av en NS-entusiast da Ivar var liten gutt, og hun hadde med en mus som inneholder kattemynte. Den gang var ikke Ivar så veldig interessert i denne, men nå plutselig, er han helt i ekstase. Jeg tror han så smått begynner å bli "fjortis" med alt som hører til, for det er også små tilløp til ypping og utprøving av overformynderiet... Han er stort sett søt og snill dagen lang, men noen ganger er det tilløp til biting, og da vanker det et tak i nakken på jyplingen, etterfulgt av strengstemme... Unger, altså!
Når det er påske, må alle få påskeegg - også Ivar! Deilig kattesnop tas alltid i mot med et høyt "prrrrrt".
Stuebordet er et yndet sted å dandere seg etter påskesnopet er oppspist.
"Du ser ut til å behøve hjelp, mitt barn, so here I am!!!!"
"...nå må du høre etter hva jeg sier, ellers så vanker det labb.."
Når hjelpen ikke mottas med stående applaus, må frustrasjonen få utløp noen steder....aaaaargh!!!!!!
Noen ganger må hjelpen snakkes til fornuft, og ting roer seg.
Greit! Om det er sånn det skal være, så får ikke Therese lese alle sidene i boka si.......
Ivar har vært hos oss i kun halvannen måned, men det føles som om vi allerede har delt et helt liv sammen. Han er en elskelig liten sak, som vil være sammen med oss hele tiden. Det ser ut som om han er en mann av tradisjoner, der han har inntatt bordpynt-rollen - akkurat som Sofus.
Her er standaren til bordpynt, Sofus`en min. Han var ekspert i å dandere seg utover på bordet, og da gjerne midt i leia, slik at man ikke fikk med seg hele tv-skjermen der man lå i horisontalt, stabilt sideleie... Meeeen, tradisjoner er viktige å holde, så det er bare å stable seg godt opp med puter, slik at man ser over pynten :-)
Klær som henger og slenger her og der, er ypperlig til å henge og slenge i....... åååååenååååtooooooååååååå........

Tilvenning til god nordlenning er startet!

Nå har Ivar vært hos oss i 5-6 dager, og han fant seg til rette fra første sekund. Det er helt imporende hvor trygg og selvsikker den lille tassen er! Han blir (om mulig) varmere og varmere i trøya for hver dag som går, og han lærer fort hvordan han skal oppnå det han ønsker 😋Det er ingen tvil om at norsk skogskatt liker å være nært, og der det skjer!

Om natten ligger han litt sammen med Therese, og litt hvor han måtte finne det for godt å sove - bortsett fra i kattesengen...! Stort sett finner vi han i et pledd i sofaen, men også i trappen, hvor han har full kontroll over alle som måtte finne på å røre på seg.

Ivar og Bjørn-Inge har fått sitt eget morgen-ritual; Ivar sitter i et stort fat som står på kjøkkenbordet og ser på Bjørn-Inge som spiser frokost - før eller etter egen mat er fortært.

Etterpå følger han med Therese eller meg på badet, hvor han tasser litt frem og tilbake, før han kommer og setter seg på bakbena, vifter litt med forpotene og mjauer "jeg vil opp". Da blir han løftet, og plassert ved vasken, hvor han følger med på alt som skjer.

Mikael er - etter sigende - ikke så veldig interessert i å lage noen tradisjon av morgenens happening; Ivar fant det for godt å klatre oppover bena på Mikael, som kun var iført boxer.... Katzenjammer - men ikke fra Ivar 🙃

Så langt er Ivar alt vi kunne ha ønsket oss + litt til, og vi gleder oss til fortsettelsen!!!!

Løft meg opp

...blir ikke en morgentrøtt sjel sjarmert i knestående av noe sånt, så vet ikke jeg...!!

Da er lille Ivar blitt hele 14 uker gammel, og er sjarmøren over alle sjarmører. Han har enda noen baby-nykker; når han skal kose, skal det kosebites... Kanskje søtt nå, men når den lille duden blir mange ganger større enn han er i dag, er det neppe så populært. Vi jobber daglig med dette, og han ser ut til å forstå litt etter litt hva vi vil frem til :-) En annen "liten" ting vi også jobber med, er at det IKKE skal klatres oppetter ben.... Artig å se på andre som blir invadert, men ikke så morsomt når han setter klørne i mine legger og knær på tur opp i høyden... Ting går seg til etter hvert. Litt godvilje fra alle kanter, så blir det bare lekkert!!
Ivar dupper i varmen av lyspærer.
Det var den sengen som ikke ble brukt.... Ikke rart det, for den sto jo nemlig på feil sted!! Se bare så flittig den blir brukt nå når den er kommet på rett plass!
Ivar er kjempeglad i å være med på badet. Er noen i dusjen, sitter han utenfor - helt fasinert av vannet. Pusser jeg tenner, sitter han og studerer meg nøye (jeg er sikker på at en av de nærmeste dagene, så er han i gang med å gnage på tannbørsten min...). Blir det litt kjedelig, har han speilet som han er som en flue på - bokstavelig talt i flekkene, der han hopper på seg selv med labbene først..! En brukt treningsskjorte som ligger til tørk på gulvet, finner han merkelig nok stor glede i. Jeg trodde katter var litt fisefine når det gjelder lukt, men ikke denne karen!

Tonje 01.07.2013 00:09

Virkelig flott katt :)
Arti å se når dem vokser fort!

http://bonneasjack.webs.com/
Her er min kattehjemmeside om du har lyst å følge med på oss :)

Bjørg 15.04.2013 19:43

Hei Ivar!
Jammen e du ei heldig katt, med egen side med bilda...næsten så vi blir litt sjalu
Kaizer og Humlesnurr (maine coon gutta på Toten)

Gunborg 03.02.2013 01:14

Det er bare en fryd å følge med her Måtte le når jeg så bildet av han og støvsugeren. Jakt på støvsuger kan vi kjenne igjen

Mona 24.01.2013 22:07

Nydelige bilder og koselig å følge, gleder oss til å se og oppleve Ivar live klem fra Victoria og Mamsen
Mona

Tante Tullat 19.01.2013 10:43

<3

Kjersti 25.12.2012 08:43

Hei, og så koselig at du har kikket innom! Er dine to engler som Ivar, er de husvarme før de har sett huset... Vår første skogskatt, men ikke siste!

Barbro 22.12.2012 23:59

Så artig å følge Ivar! Vi fikk med oss Inga og Isleiv til Oslo i går (fredag), så dere er litt foran oss i løypa. Men de har allerede begynt å bli husvarm!

Tante Tullat 20.12.2012 21:00

Så artig å les om tante tullat sin gutt

Kjersti 21.12.2012 09:37

Han er så deilig atter ååååh!!! Han har ikke hatt tid til å finne et fang å kose på enda, men begynner å nærme seg...liker å ligge klistret inntil <3

Kjersti 20.12.2012 20:47

Da er har jeg oppdatert med litt bilder og tekst på Ivars blogg

Åse Mariann Arild 11.12.2012 14:53

Så koselig Kjerst :) Her skal jeg følge med! Lykke til med ny pus i hus. Klæm fra ho Åse og vår Tonypus mjauer og hilser til Ivar :)

Kjersti 11.12.2012 22:15

Kjempekoselig Åse!! Ivar mjauer svakt i halvsøvne tilbake etter en halvtimes galopp rundt i huset

Gunborg 09.12.2012 15:50

God gutten <3 <3

Tove Ellefsen 09.12.2012 13:56

Ivar <3

| Svar

Nyeste kommentarer

21.09 | 09:41

Kan ikke si noe annet enn "nyyyydel" De er bare så flotte.

01.07 | 00:09

Virkelig flott katt :)
Arti å se når dem vokser fort!

http://bonneasjack.webs.com/
Her er min kattehjemmeside om du har lyst å følge med på oss :)

23.06 | 22:58

Artig, mere sånn!

15.04 | 19:43

Hei Ivar!
Jammen e du ei heldig katt, med egen side med bilda...næsten så vi blir litt sjalu
Kaizer og Humlesnurr (maine coon gutta på Toten)